Еще про стройку века

Недавно я писал о том, как "выгодно вложил деньги".
В этом же доме, 8 квартир были профинансированы Министерством Чрезвычайных Ситуаций Украины. Вот нашел интересную информацию по теме (источник - сайт Главного Контрольно-Ревизионного Управления Украины):

Посадовими особами МНС до цього часу не забезпечено належний контроль за виконанням оплачених договорів з будівництва житла для військовослужбовців та достовірністю бухгалтерського обліку і звітності по відповідних операціях. Так, до внесених у 2001 році інвестицій на суму 534,2 тис. грн. у 2004 році МНС додатково сплатило підряднику - ЗАТ „Укрбудінвест” 1,1 млн грн. за житло в м. Ірпені по вул. Миру, 3б. У вересні-грудні 2004 року Перший заступник Міністра МНС Косолапов А.Г. підписав акти про прийом 8 квартир за цією адресою площею 722,39 м кв. на суму 1,6 млн грн. Фактично на час перевірки будинок в експлуатацію не введений, проте по бухгалтерському обліку МНС суму списано на видатки. Крім того, МНС не застосувало до ЗАТ „Укрбудінвест” штрафні санкції за несвоєчасне виконання договору, які за розрахунком станом на 01.08.2006 становили 630 тис. гривень.


И ниже по тексту:
Враховуючи результати ревізії, з метою повного усунення виявлених порушень та недопущення їх в подальшому МНС надіслано наступні вимоги:

  • забезпечити повне повернення незаконно сплаченого ПДВ, у складі вартості путівок на оздоровлення дітей у сумі 1,8 млн гривень;
  • відновити по бухгалтерському обліку дебіторську заборгованість у сумі 1580,9 тис. грн. по розрахунках із ЗАТ „Укрбудінвест”, з яким МНС підписало недостовірні акти прийому житла;
  • ....

Что не говори, а наша страна - уникальная! С другой стороны, видеть такой документ в открытом доступе приятно. Хоть что-то у нас контролируется.
Вот еще пример с того же сайта. И опять Укрстройинвест "в теме":
Незаконне використання державного майна:

Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від Чорнобильської катастрофи Сумської облдержадміністрації квартира, яка була збудована за кошти державного бюджету для забезпечення житлом військовослужбовців та службовців МНС, фактично надана члену житлово-будівельного кооперативу, який не відноситься до категорії військовослужбовців (службовців) МНС. Вартість квартири, при прийнятті її Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій від генерального підрядника ЗАТ „Укрбудінвест”, складала 59,2 тис. грн. Матеріали ревізії передано до Прокуратури м. Суми.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Посчитать количество вхождений каждого слова в текстовом файле

Українська мова